Olet tässä:

Etusivu > Näin voit auttaa > Toiminta- ja Boxiseuranta

Filippiinit

Apua on saanut 29.000 perhekuntaa v.2016 ja noin 28.000 perhekuntaa v.2015 - vuonna 2017 suurin tähän astinen määrä noin 32.000 perhekuntaa. 

Lahjoitukset mahdollistivat pitkäjänteisen toiminnan mm. Filippiineillä ja Nepalissa, vaikka logistisista syistä juuri oma lahjoitettu Boxi ei nimenomaan sinne lähtenytkään. Koko Boxeja osuvammin voivat apua tarjota Suojanrakennus (ShelterKit) ja Työkalu (ToolKit) setit sekä tarpeeseen räätälöidyt Erillistarviketoimitukset (NFI  Box) tai pelkät Telttakodit.  Koko Boxien osuus avustusarvosta on edelleen lähes puolet, mutta räätälöidyillä seteillä pystytään samalla rahalla auttamaan 2-4 kertaa isompaa määrää perhekuntia.  Samalla helpotetaan myös monesti haastavaksi osoittautunutta kohdemaan byrokratian kanssa toimimista.

KATSO UUTISSiVULTA KERTOMUKSIA TYÖSTÄ AVUSTUSKOHTEISSA!

 

Toiminnan kohdistettu seurantatieto

Suomen nettisivuilla julkaistavien avustuskohdeuutisten lisäksi tietoa toiminnasta löytyy englanninkielisiltä sivuilta sekä YouTubesta jne.

Vuoden 2016 loppupuolesta lähtien olemme pyrkineet seuraavaan sähköpostilla tapahtuvaan tiedon välitykseen, vuoden 2017 jälkipuoliskolla vakiintuneesti:

  • jäsenille muutama vuoden aikana
  • yritys/yhteisöjäsenille ensimmäinen puoli vuotta noin joka toinen kuukausi, sitten kuten yllä
  • kannattajajäsenille ensimmäinen koko vuosi noin joka toinen kuukausi
  • noin puolen Boxiarvon lahjoituksen jälkeen seuraava puoli vuotta noin joka toinen kuukausi
  • noin koko Boxiarvon lahjoittajalle seuraava koko vuosi kuten edellä

Viestejä varten voi sähköpostiosoitteen ilmoittaa joko pankkisiirrossa tai erillisellä viestillä osoitteeseen info@shelterboxtuki.fi.  Sähköpostin saannin voi katkaista siitä samaan osoitteeseen ilmoittamalla.  ShelterBox tuki ry ei luovuta tietojaan millekään toiselle organisaatiolle.  Henkilötietojen, mukaan lukien lahjoittajatiedot, käsittelystämme lyhyt selvitys tässä linkissä.

PK-yrityksen kokoluokassa lahjoituksesta saa käyttöönsä myös lahjoituslogon ja lahjailmoitusviestipohjan edellä esitetyn aikaperiaaatteen mukaan.  Suuremman kokoluokan yritysyhteistyö keskustellaan erikseen.

 

Boxiseuranta korvautunut viesteillä avustustoiminnasta

Uusille lahjoituksille ei enää 10/2017 lähtien kiinnitetä seurantanumeroita, aiemmin sovitut kokoBoxikeräykset vielä sen saavat.  15.12.2017 jälkeen ei pääorganisaatio enää kiinnitä lainkaan uusia seurantoja.  Esim. brittiläisiin lahjoituksiin numeroa ei ole enää saanut koko vuonna 2017.  
Boxiseurantanumerosta luopuminen johtuu siitä, että valtaosa avusta on jollain lailla tarpeesen sopeutettua.  Näin, jotta lahjoitusrahaa ei käyettäisi hyödyttömäksi osoittautuviin tavaroihin - kaikkialla ei katastrofeissa perheet menetä 100%:sti kotiaan ja sen tavaroita, eli avustuskokonaisuuden sisältöön ei ole tarpeen kuulua kaikkea järjestön apupaletissa olevaa. 

Kiinnitettyjen Boxinumeroiden sijaintia ja määränpäätä voi edelleen seurata pääorganisaation sivuilta tästä linkistä.
Koko Boxien toimitusviive, johtuen em. avun muotojen monipuolistumisesta, on ollut suhteellisen pitkä.  Edellisessä kappaleessa kuvatun avustustyön tietoviestit sen sijaan alkavat heti lahjoituksen jälkeen.

Linkkisivulla kohta 3.  Get tracking!, ja sen alla 

kohta 1: valinta kohtaan "Box number"
kohta 2  valitse maaksi "Finland"
kohta 3  syötä laatikkoon sinulle ilmoitetun Boxin tunnusnumero