Olet tässä:

Etusivu > Avustuskohteissa nyt > Avustustyössä pohjoismaisilla voimilla

Tilanne maailmalla - klikkaa uutisen otsikkoa ja lue lisää

30.09.2018

Avustustyössä pohjoismaisilla voimilla

Avustustyössä pohjoismaisilla voimilla
Suomalainen Kristjana Adalgeirsdottir Keniassa ja ruotsalainen Jan Larsson Filippiineillä

Pohjoismaisia koulutettuja avun perilleviejä -vapaaehtoisia (SRT/ShelterBox Response Team member) on neljä, ja nyt syys/lokakuun vaihteessa 2018 kaksi heistä on tyypillisesti parin viikon mittaisella avustuskohdetyössä.

"Oma" Kristjanamme on Keniassa, jossa keväällä noin 800.000 ihmistä joutui tulvien kohteeksi, ja vajaa 300.000 heistä joutui jättämään kotinsa. Maassa toimitaan sopimuksellisessa yhteistyössä paikallisen Punaisen Ristin kanssa. Ensimmäinen avustuserä noin 650 taloudelle Khalifin alueella on toimitettu ja arvioitu, ja apua tarvitaan edelleen.  Maassa on jo valmiiksi muovittomana Tana -joen alueelle tarkoitattu avustustarvike-erä.  Sillä alueella kipeimmin apua tarvisevia nyt kartoitetaan esille, ja myös valmennetaan paikallista Punaista Ristiä tarvikkeidemme jakmiseen ja käyttöopastukseen.

Ruotsalainen Jan on Filippiineillä, jossa Cagayanin provinssissa yli 2 milj ihmistä joutui Manghut -hirmumyrskyn reitille syyskuun 2018 puolivälissä.  Noin 120.000 kotia tuhoutui joko kokonaan tai osittain.  Maassa on kaksi ShelterBox -vapaahetoistiimiä, joista toinen selvittää tuhoalueella avun tarvitsijoita, ja toinen organisoi tällä hetkellä avun toimitamista maassa jo olevista ShelterBox -avustustarvikevarastoista tuhoalueelle.  Tarvikkeita on valmiina noin 2.000 perheelle.  Tuon määrän varastoinnin ja sujuvan jakamisen maassa mahdollistaa viiime vuodenvaihteessa perustettu ja rekisteröity ShelterBoxin ensimmäinen paikallinen "tytärtoimipiste".  Maassa yhteistyökumppaneina ovat eritysiesti rotarit, ja luonnollisesti hallituksen katastrofien hoito-organisaatiot.


Lähettäjä
30.09.2018
Viimeksi muokattu
30.09.2018

RSS News from UK