Olet tässä:

Etusivu > Avustuskohteissa nyt > Talven 2018 avustuskohteista

Tilanne maailmalla - klikkaa uutisen otsikkoa ja lue lisää

05.05.2018

Talven 2018 avustuskohteista

Talven 2018 avustuskohteista
Vuoden 2017 loppupuolen myrskytuhojen jälkeen ShelterBox -avun painopiste ollut Afrikan ja Lähi-Idän pitkien konfliktien ja kuivuuden uhreille
  • Syyria 

Tiedot ja kuvat viimeaikaisista sotatoimin pois kodeistaan ajetuista perheistä tarkoittavat, että tilapäiskotien tarve kasvoi äkkiä räjähdysmäisesti.  Shelterbox on osa alueen perheiden turvaverkkoa, ja pahentunut tilanne on johtanut tarpeeseen julistaa erityinen lahjoituskampanja tarvittavien varojen keräämiseksi.  ShelterBox ei ota kantaa eikä osallistu poliittiseen tilanteeseen, vaan auttaa tavallisia perheitä heidän hädässään.   

Pitkäaikainen avustustyökumppanimme Hand in Hand for Syria on paikalla valmiina, ja ShelterBox on sitoutunut toimittamaan yhteensä 11.000 telttaa uuteen avustusprojektiin. Nämä tullaan luovuttamaan seuraavien 4-5 kk:n aikana.  Heikon turvallisuustilanteen vuoksi toimitukset ovat pienissä erissä.  Ensimmäiset 336 telttaa saapuivat jo juuri, ja mukana toimitettiin erillistarvikelaatikoita (Non-Food Item kits). 

Myös selvitetään, onko osa telttasitoumuksesta hyödyllisempi toimittaa ShelterKiteinä, joilla sopivissa tilanteissa saavutetaan parempi ja pidempiaikainen suoja haastavissa sääolosuhteissa.

  • Kamerun 

15.4. päättyneellä viikolla on vahvistettu jaettavaksi saapuneen 203 SB vakiotelttaa ja hygieniakittejä. Nyt sovitun vaiheen viimeistä toimitusta (267 vakiotelttaa ja tarvikelaatikkoa (NFI kits) valmistellaan. 

Sopimuskumppani IEDA Relief raportoi äskettäin, että Minawaon pakolaisleirillä 340 perhettä odottaa yhä suojaa, ja heidät valtuutettiin jakamaan varasto tyhjäksi.  ShelterBoxin operaatiokeskus työskentelee varaston täydennystoimituksen mahdollistamiseksi. 

  • Tshad 

ICHAD –järjestön Jean Pierre on palannut avustuspaikalle, ja saanee viimeksi lähetetyn avustustoimituksen käyttöön. Parhaillaan ShelterBox selvittää ICAHDin kahta avustustarveilmoitusta, jotka koskevat Tshadin sisäisiä (internally displaced people, IDP’s) ja Nigeriasta tulleita pakolaisia.  Näiden perusteella käynnistetään mahdollisesti uusi avustusprojekti. 

  • Somalimaa  

ActionAid –järjestön kanssa etsitään parasta tapaa avustustarvikkeiden kuljetukseen ja varastointiin maahan saapumisen jälkeen.  Tähänastinen logistikkayhteytemme Hamsa ei nyt pysty tähän, koska heidän varastonsa ovat juuri nyt täynnä.  Projektisopimus asiasta on valmisteilla. 

  • Irak 

Yhteistyökumppanimme ACTED on lähettänyt avustusprojektimme loppuraportin, jonka mahdolliset johtopäätökset selviävät pikapuoliin. 

 


Lähettäjä
05.05.2018

RSS News from UK