Olet tässä:

Etusivu > Avustuskohteissa nyt > 22.4.2017 Perussa perheet tarvitsevat suojaa selviytyäkseen

Tilanne maailmalla - klikkaa uutisen otsikkoa ja lue lisää

23.04.2017

22.4.2017 Perussa perheet tarvitsevat suojaa selviytyäkseen

22.4.2017 Perussa perheet tarvitsevat suojaa selviytyäkseen
Perheet ympäri Perua kärsivät ennätysmäisten sateiden vaikutuksista

Läpi koko maaliskuun tiiviit sateet ovat aiheuttaneet tulvia ja maanvyörymiä jättäen liki neljännesmiljoonan kodittomiksi. Tuhannet perheet ovat jääneet ilman suojaa. He ovat menettäneet kotinsa ja elinkeinonsa. Valitettavasti viimeisimmät tulvat eivät ole mitään uutta näille perheille. Perussa on ollut rankkasadejaksoja joulukuusta lähtien ja Perun viranomaiset kutsuvat tätä lähihistorian pahimmiksi El Niñoon liittyviksi tulviksi.

Pahiten kärsineet alueet ovat edelleen veden vallassa, mutta sitä mukaa, kun avustustoimet etenevät, enemmän ja enemmän ihmisiä tarvitsevat apuamme. Emme voi ottaa näitä ihmisiä vastaan tyhjin käsin.

Auta meitä tuomaan toivoa näille perheille ja tuhansille muille ympäri maailmaa, jotka ovat menettäneet kotinsa. Näin voit auttaa.

AVUSTUSTIIMILÄISEN KERTOMAA

Avustustiimiläinen Tim Vile on juuri palannut yhdeltä pahimmin kärsineistä alueista Perussa.

"Ainoa kuiva alue on pengerretyllä päätiellä. Tapasin perheen, joka asuu pientareella, mikä on parhaimmillaan vain 2 metriä leveä. Ilman suojaa auringolta ja sateelta, he yrittävät elää, syödä ja nukkua tällä kapealla kaistaleella liikenteen ja seisovan haisevan veden välissä. Silmät kyynelissä he kertoivat, ettei heillä ole ollut juomavettä, mutta tankkiautot alkavat nyt toimittaa vettä. He ovat tappaneet kaksi käärmettä ja pelkäävät koko ajan, että niitä tulee lisää.

Haju on jähmettyneen joen mudan ja seisovan veden yhdistelmä. Haju on ensimmäinen asia saapuessasi ja mikä viipyy vielä pitkään lähdettyäsi. Joka tapauksessa minua muistutetaan, että näille kärsineille perheille haju on pienin heidän huolistaan."


Lähettäjä
23.04.2017
Viimeksi muokattu
23.04.2017

RSS News from UK