Olet tässä:

Etusivu > Avustuskohteissa nyt > 31.3.2017 Mosulista pakenevat perheet tarvitsevat apuamme

Tilanne maailmalla - klikkaa uutisen otsikkoa ja lue lisää

02.04.2017

31.3.2017 Mosulista pakenevat perheet tarvitsevat apuamme

31.3.2017 Mosulista pakenevat perheet tarvitsevat apuamme
Ristituleen jääneet ja kemiallisia aseita pelkäävät perheet pakenevat epätoivoisesti Mosulista. Auta meitä antamaan heille suojaa.

Viimeiset kaksi vuotta Isisillä on ollut tiukka ote Mosulin kaupungista Irakissa. Mutta lokakuussa 2016 Irakin turvallisuusjoukot yhdessä Kurdi- ja paikallisten heimosotilaiden sekä Yhdysvaltojen tukemana käynnistivät operaation kaupungin takaisinvaltaamiseksi. Nyt Irakin operaatio Mosulin läntisten osien takaisinvaltaamiseksi on alkanut uudella voimalla ja taistelun sanotaan olevan rankin tähän astisista.

Tuhannet perheet ovat paenneet ristitulta. Sotilaallisia iskuja toteutetaan joka puolella kaupunkia, erityisesti tiheästi asutuilla alueilla ja kemiallisten aseiden uhka on todellinen. Kaaoksen keskellä Mosulin asukkaat etsivät pakotietä. Liki 4.000 ihmistä pakenee kaupungista päivittäin.

Irakin suurin kriisi kautta historian

Päätös paeta on vaikea. Isisin uskomattomien kauhujen ja maan rajojen välillä on kilometreittäin aavikkoa, rankkoja myrskyjä ja kirpeän kylmiä öitä. Tämä voi olla suurin humanitaarinen kriisi, mitä Irakia on koskaan kohdannut. Meidän täytyy olla paikalla; ei vain tarjoamassa fyysistä suojaa, vaan turvaa vuosien kärsimysten jälkeen.

Emme voi pettää näitä perheitä

Tiimimme ja yhteistyökumppanimme tekevät parhaillaan rankasti töitä toimittaakseen suojia. Mutta pakenevien ihmisten määrä kasvaa jatkuvasti ja yhä useammat ihmiset tarvitsevat apuamme joka päivä. Me emme voi ottaa näitä ihmisiä vastaan tyhjin käsin.

Auta meitä auttamaan ennen kuin on liian myöhäistä. Näin voit auttaa.


Lähettäjä
02.04.2017
Viimeksi muokattu
02.04.2017

RSS News from UK