Olet tässä:

Etusivu > Avustuskohteissa nyt > 3.12.2016 Aleppon asukkailla ei ole ruokaa, vettä eikä toivoa.

Tilanne maailmalla - klikkaa uutisen otsikkoa ja lue lisää

03.12.2016

3.12.2016 Aleppon asukkailla ei ole ruokaa, vettä eikä toivoa.

3.12.2016 Aleppon asukkailla ei ole ruokaa, vettä eikä toivoa.
Samalla kun YK varoittelee, että Itä-Aleposta voi tulla jättimäinen hautausmaa, paikalliset avustustyöntekijät ShelterBoxin kumppaniorganisaatiosta ovat kertoneet peloistaan sodan runtelemassa kaupungissa.

ShelterBoxin kumppaniorganisaatio ReliefAidilla on Aleppossa avustustiimi, joka on jäänyt perheineen loukkuun pommitusten kohteena olevaan kaupunkiin. ReliefAid on menettänyt pommituksissa toimistonsa ja yhden tiimin jäsenensä tarkka-ampujan luoteihin.

Siitä huolimatta, että kaupunki on varmasti maailman vaarallisin paikka avutustyöntekijöille, ReliefAidin tiimi on luopunut mahdollisuudesta poistua Itä-Alepposta päättäen jäädä tarjoamaan humanitaarista apua naapureilleen ja kaikkein haavoittuvimmille. Heidän urhean työnsä ansiosta ShelterBoxin apua ja talvivaateeita lapsille on toimitettu yli 36.000 ihmiselle tänä vuonna. Mutta nyt heidän järjestönsä pääjohtaja kertoo, että "heidän tulevaisuutensa ja elämänsä ovat hiuskarvan varassa".

Keskiviikkona YK:n avustusjohtaja Stephen O'Brien varoitti, että Alepposta uhkaa tulla "valtava hautausmaa", jos siviilit eivät pääse pommitusten ja taistelujen alta pois.

”Ihmisyyden kannalta pyydämme, vetoamme, osapuoliin ja niihin, joilla on vaikutusvaltaa, tekemään kaikkensa siviilien suojelemiseksi ja mahdollistamaan yhteys saarrettuun osaan itäisestä Alepposta ennen kuin siitä tulee valtava hautausmaa”, O’Brien sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan puhuessaan YK:n turvallisuusneuvostolle videoyhteyden kautta.

ReliefAidin Mike Seawright on onnistunut saamaan yhteyden tiimiinsä sodan äkillisen kiihtymisen jälkeen. Hän kertoo, että heidän pahin pelkonsa on "kuolla tai loukkaantua ilman sairaanhoitoa".

Itä-Aleppossa elää arviolta 275.000 ihmistä.Terveydenhoitopalvelut ovat halvautuneita jatkuvista pommituksista ja perheet on ajettu kaduille. Kylmissä talviolosuhteissa elämä on vaikeaa. Joillakin alueilla ihmiset ovat kerääntyneet julkisiin rakennuksiin ja entisiin kouluihin. Mike kertoo: " Tiimimme raportoi perheiden epätoivoisista tilanteista ilman turvaa, ruokaa, vettä ja toivoa. Siviileille, jotka ovat jääneet tämän pitkittyneen piirityksen jalkoihin, päivittäiset ilmaiskut ja maataisteluiden kiihtyminen alkaa olla liian paljon kestettäväksi."

Mike kysyi kollegoiltaan, minkä viestin he haluavat antaa kansainväliselle yhteisölle. Vastaus oli: "Miten maailma voi katsoa vierestä, kun kansamme tapetaan?" Mike kertoo yhdestä Aleppossa olevasta avustustyöntekijästään: "Hän ei ole nukkunut kahteen päivään ja on laihtunut huomattavasti ja pohtii nyt, millainen tulevaisuus heillä on edessään vai onko tulevaisuutta ollenkaan. Kun keskustelen hänen kanssaan tilanteesta, jään usein sanattomaksi, kun yritän antaa hänelle henkistä tukea. Mitä voit sanoa toiselle, joka näkee tulevaisuudessaan vain kuolemaa tai vankeutta?"

Mike lisää, että Aleppon asukkaat ovat menettäneet uskonsa kansainväliseen yhteisöön ja näkevät itsensä alueellisen ja kansainvälisen pelin pelinappuloina. "Olemme jo menettäneet yhden avustustiimimme jäsenen. Olemme hyvin huolissamme Aleppon tiimistämme."

KUVAT: © ReliefAid and ShelterBox.


Lähettäjä
03.12.2016
Viimeksi muokattu
03.12.2016

RSS News from UK