Olet tässä:

Etusivu > Avustuskohteissa nyt > 5.10.2016 Matthew -myrsky tekee kodittomia Karibialla

Tilanne maailmalla - klikkaa uutisen otsikkoa ja lue lisää

05.10.2016

5.10.2016 Matthew -myrsky tekee kodittomia Karibialla

5.10.2016 Matthew -myrsky tekee kodittomia Karibialla
Moneen vuoteen voimakkain pyörremyrsky Matthew on tehnyt mittavia tuhoja Haitissa ja naapurivaltioissa

Haiti on yksi maailman käyhimmistä valtioista, ja vielä kuuden vuoden takaisen tuhon jäljiltä monien köyhimpien asumukset olivat hyvin alttiita myrskytuhoille. Arvion mukaan 12.000 perhettä on nyt saarivaltiossa ilman kunnollista suojaa, kotia.  Infrastruktuuria on tuhoutunut, eikä valtion kaikkiin osiin ole vielä keskiviikkoiltaan mennessä saatu yhteyttä.

ShelterBoxilla on avustustiimille (itse asiassa kolmelle paritiimille) varattuna paikka saapua perjantaina, ensimmäisenä Port-au-Princen kentän ennakoituna toiminnassa olopäivänä maahan avustusoperaatiota käynnistämään.

Maassa toimivista järjestöistä alustava yhteistyökontakti on ollut Handicap International ja All Hands -toimijoihin sekä Rotaryjärjestön paikallistoimijoihin.  Mitään päätöksiä ei avustustyön toteuttamiskuvioista ole vielä tehty.Haitilla ShelterBoxilla on pieni määrä avustustarvikkeita, mutta se ei tule riittämään kuin alkuun.

Tätä kirjoitettaessa Matthew on pääosin ylittänyt Kuuban ja matkalla Bahamasaarille.  Niiden tuhoista ja avustustarpeista saadaan tietoa myöhemmin.

Pienestäkin lahjoituksesta on apua, kiitos - esim pressuja, käysiä ja työkaluja sisltävän ShelterKitin saa noin 100€:lla  perille osaksi tuhoutuneen kodin saattamiseksi perheelle jälleen asuttavaksi.

 


Lähettäjä
05.10.2016
Viimeksi muokattu
06.10.2016

RSS News from UK