Olet tässä:

Etusivu > Avustuskohteissa nyt > 27.8.2016 Surun päivä Italiassa

Tilanne maailmalla - klikkaa uutisen otsikkoa ja lue lisää

27.08.2016

27.8.2016 Surun päivä Italiassa

27.8.2016 Surun päivä Italiassa
Italia suree järistyksessä kuolleita. ShelterBoxilla voi olla rooli toipumisen edistämisessä, mutta ei akuutissa suojan tarjoamisessa.

Italiassa on tänään kansallinen surupäivä. Liki 300 ihmistä kuoli maanjäristyksessä. Yli 1000 jälkijäristystä ovat saaneet paikalliset asukkaat sekä auttajat pelkäämään, että vaurioituneet rakennukset sortuvat. Melkein täysin romahtanutta Amatricen historiallista kaupunkia uhkaa täydellinen eristys, sillä kaupunkiin johtava ainoa säilynyt silta kärsii jatkuvista jälkijäristyksistä.

Vuoren huipulla sijaitseva kaupunki on julistettu alueeksi, jonne pääsevät vain hälytysajoneuvot ja -henkilöstö. Ketään ei ole enää löydetty elävänä raunioista keskiviikon jälkeen, joten toivo elossa olevien löytämisestä hiipuu.

ShelterBoxin tiimin, hallituksen ja muiden avustusjärjestöjen fokus on nyt auttaa koko aluetta ja järistyksestä selviytyneitä. ShelterBox tarjoaa pääsääntöisesti hätäapusuojia ja muita elintärkeitä varusteista. Mutta katastrofialueella on jo tarpeeksi telttoja Italian sisäministeriön organisoimana.

Paikalliset ovat saaneet yösijan ystäviensä ja perheidensä luota. Osa on nukkunut autoissa vaurioituneiden kotiensa lähellä tai tarttuneet alueella sijaitsevien majatalojen ja yksityisten vuokra-asunnon tarjoajien apuun. Järistysalue on noin 90 minuutin ajomatkan päässä Roomasta, joten maan sisäisen avun puutetta ei ole.

ShelterBox tarjosi telttoja sairaaloiden lisätilan tarpeeksi, kuten viime vuonna Nepalissa, mutta yli puolet loukkaantuneista ovat roomalaisia ja heitä hoidetaan siellä. Muita lähikaupunkien sairaaloissa.

Järistysalue ei siis tarvitse hätäapusuojia, mutta ShelterBoxilla voi olla rooli maaseutualueen toipumisessa auttamisessa. Siellä missä kaukaiset maatilojen asumukset ovat vaurioituneet, on ShelterBoxin teltoille, aurinkolampuille ja vedensuodatusvälineille tarvetta. Yksityiskohdista neuvotellaan, sillä Italian lainsäädäntö edellyttää jätevesijärjestelmiä kaikkialle, mihin telttoja pystytetään.

ShelterBoxin Italian organisaatio, mikä sijaitsee Milanossa, pitää yhteyttä Italian viranomaisiin. Myös Italian rotarit ovat tarjonneet apua ShelterBoxin tiimin kuljetuksissa ja majoituksissa.

Kuva: ShelterBox


Lähettäjä
27.08.2016

RSS News from UK