Olet tässä:

Etusivu > Avustuskohteissa nyt > 22.5.2016 Toipuminen on alkanut Malawissa - Enochin ja Maryn tarina

Tilanne maailmalla - klikkaa uutisen otsikkoa ja lue lisää

22.05.2016

22.5.2016 Toipuminen on alkanut Malawissa - Enochin ja Maryn tarina

22.5.2016 Toipuminen on alkanut Malawissa - Enochin ja Maryn tarina
Enoch ja Mary asuvat neljän lapsensa kanssa pientilalla Kadeweren kylässä Zomban alueella Malawissa. Vaikka on täysin sokea, Enoch tuntee jokaisen sentin kotonaan, tai tunsi ennen kuin sateet tulivat.

Juuri ennen joulua monsuunisateet alkoivat. Mutta ne eivät olleetkaan tavallisia sateita; ne saivat joet tulvimaan ja toivat mukanaan tuhoisia myrskyjä.

Koti ilman kattoa

Enochin ja Maryn kodin katto lensi tuulen mukana ja jätti heidät taivasalle. Rankkasateet moukaroivat rakenteita ja lopulta seinätkin sortuivat. He menettivät kaiken omaisuutensa, ja nukkuivat talonsa raunioilla ilman mitään suojaa.

Mutta Marylle pahinta oli se, että hän joutui jättämään Enochin ja lapset ja lähteä pitkälle ja pelottavalle matkalle etsimään apua lähimmästä avustusleiristä. Useiden kilometrien ja tuntien jälkeen hän saapui perille ja törmäsi ShelterBoxin tiimiin.

Vihdoinkin apua

Veimme Maryn takaisin kotikyläänsä. Autoimme teltan pystyttämisessä ja annoimme perheelle ShelterBoxin. Laatikko sisälsi kaikkea, mitä he tarvitsivat selviytyäkseen; lämpimistä peitteistä keittovälineisiin ja aurinkolampuista työkaluihin. Boxi auttaa heitä paitsi selviytymään, myös aloittamaan päivittäisen elämän rutiinit ja katsomaan tulevaisuuteen.

Enoch muistelee, kuinka turvallisesta hänestä tuntui teltassa: "Minulla oli tunne kuin olisin ollut talossa, jossa katto on tehty metallilevyistä."

Kodin uudelleenrakentaminen

ShelterBox teltan antaessa perheelle päivittäisen suojan he pystyivät aloittamaan kotinsa uudelleenrakentamisen. Boxin työkalusetin avulla he jo viimeistelevät kotitaloaan.

Teidän tuellanne voimme auttaa Enochin ja Maryn kaltaisia ihmisiä 365 päivänä vuodessa. Tälläkin hetkellä monet perheet ovat menettäneet kaiken. Voit auttaa meitä antamaan heille suojaa ja turvaa heidän synkimpänä hetkenään. Näin voit auttaa.


Lähettäjä
22.05.2016

RSS News from UK