Olet tässä:

Etusivu > Avustuskohteissa nyt > 25.4.2016 Nepal vuosi maanjäristyksen jälkeen

Tilanne maailmalla - klikkaa uutisen otsikkoa ja lue lisää

27.04.2016

25.4.2016 Nepal vuosi maanjäristyksen jälkeen

25.4.2016 Nepal vuosi maanjäristyksen jälkeen
Tasan vuosi sitten katastrofaalinen 7,8 magnituden maanjäristys iski Gorkhaan Nepaliin. Järistys tappoi tuhansia ihmisiä, hävitti kokonaisia kyliä ja romahdutti elintärkeän infrastruktuurin, kuten tiet ja sillat.

Kuva: Surya Maya Danwar on noutanut ShelterKitin maanjäristyksen jälkeen.

Huolimatta maahanpääsyvaikeuksista ShelterBoxin avustustiimi saapui maahan kaksi päivää järistyksen jälkeen ja aloitti nopeasti avun jakamisen maassa valmiiksi olevista varastoista.

Kathmandussa, Nepalin pääkaupungissa, toimitimme telttoja sairaaloille, jotka olivat pahasti vaurioituneita. Potilaita hoidettiin pihoilla. Telttamme antoivat paljon toivottua suojaa, jossa tehdä pienimuotoisia operaatioita, kun taas maaseudun klinikoiden henkilökunta käytti telttoja nukkumiseen, jotta he pystyivät antamaan hoitoa ympäri vuorokauden.

Kun saimme toimitettua lisää apua ja lisää tiimejä maahan, keskityimme vuoristoseutujen yhteistöihin, jotka olivat kärsineet järistyksestä eniten. Monet kylät, joissa jaoimme apua, olivat erittäin eristyksissä ja jouduimme käyttämään erilaisia rekka- ja helikopteriyhdistelmiä saadaksemme avun perille.

Yksi näistä kaukaisista alueista oli Phataksila, Surya Maya Danwarin koti. Surya oli kotonaan syömässä, kun maanjäristys iski. Hänen appensa oli ulkona ja huusi, että hänen pitää tulla ulos talosta, mutta Surya ei ehtinyt ajoissa. Katto romahti ja Surya jäi loukkuun. Jos hänen appensa ja anoppinsa eivät olisi pystyneet auttamaan häntä, hän olisi kuollut kotinsa raunioihin.

Kun Surya pystyi taas liikkumaan, hän alkoi etsimään poikaansa, joka ei ollut kotona järistyksen aikaan. Surya oli erittäin huolissaan, mutta onneksi hänen poikansa oli ollut joen viereisellä pellolla, kun järistys alkoi.

Perheen talosta ei jäänyt paljoa jäljelle. He rakensivat väliaikaisen suojan talon vanhoista kattopelleistä ja puusta. Surya sai ShelterBoxin ShelterKitin, kuten myös monet muut perheet hänen kylässään. ShelterKit sisälsi vahvoja pressuja ja työkaluja, joita voi käyttää monin tavoin korjaamiseen ja suojien rakentamiseen. Perhe käytti pressuja väliaikaisen suojansa tekemiseen vedenpitäväksi ja saivat siten tukevan väliaikaisen suojan siksi aikaa, kun he rakentavat uutta kotiaan.

Nepal Phaksila

KUVA: Surya ja ShelterBoxin avustustiimiläinen Mike Greenslade Suryan perheen uuden kodin edustalla.

Surya käytti työkaluja paitsi rakenteiden vahvistamiseen myös läheisen pellon kyntämiseen. Suurin osa sadosta tuhoutui järistyksessä, joten peltojen muokkaaminen ja sadon uudelleen kylväminen oli erittäin tärkeää.

ShelterBoxin toimittamien tarvikkeiden lisäksi ihmisille annettiin ohjeita, kuinka rakentaa heidän taloistaan turvallisempia, jotta ne kestäisivät paremmin tulevia maanjäristyksiä.

Surya sanoi: "Jos tulee uusi maanjäristys, se ei vaikuta samalla tavalla kuin nyt. Uusi kotimme on turvallisempi enkä minä jäisi enää loukkuun."

Olemme nyt vuosi järistyksen jälkeen toimittaneet suojia yli 67.000 ihmiselle Nepalissa. Työmme ei kuitenkaan ole päättynyt. Katastrofit ja konfliktit eri puolilla maailmaa tarkoittavat sitä, että joka puolella on perheitä, jotka tarvitsevat apua 365 päivää vuodessa.

Ecuadorin maanjäristys on ollut yhtä voimakas kuin Nepalissa. Yksi avustustiimimme on paikalla arvioimassa tuhoja ja avuntarvetta. Tulemme toimittamaan juuri sellaista apua kuin tarvitaan, mutta tarvitsemme siihen teidän apuanne. Kiitos, kun lahjoitat, jotta yksikään perhe ei jää ilman suojaa.


Lähettäjä
27.04.2016

RSS News from UK