Olet tässä:

Etusivu > Avustuskohteissa nyt > 23.4.2016 ShelterBoxin tiimi matkalla Ecuadoriin

Tilanne maailmalla - klikkaa uutisen otsikkoa ja lue lisää

23.04.2016

23.4.2016 ShelterBoxin tiimi matkalla Ecuadoriin

23.4.2016 ShelterBoxin tiimi matkalla Ecuadoriin
Ukkosmyrskyt, maanvyörymät, jatkuvat jälkijäristykset, sortuneet tiet - kaikki haasteena kadonneiden etsinnöissä.

ShelterBox neuvottelee Ecuadorin hallituksen ja muiden avustusjärjestöjen kanssa siitä, missä ja mitä apua eniten tarvitaan. Tiimi vierailee pahiten vaurioituneilla alueilla.

Ecuadorin rannikon turistikaupungit näyttävät maailmanlopun kaupungeilta. Pedernalesin kunnassa ei ole jäänyt paljon yhtään rakennusta pystyyn ja Exmeraldasin kylässä on juuri järissyt uudelleen; tällä kertaa 6,2 magnituden järistys.

Tässä osassa Ecuadoria kuolleiden määrä on noussut päivittäin lauantain 7,8 magnituden maanjäristyksen jälkeen. Tällä hetkellä uhriluku on melkein 600 ja jopa 1.700 ihmisen sanotaan olevan kateissa.

Lauantaina tuhannet jäivät hetkessä kodittomiksi ja monet heistä yöpyvät edelleen ulkona hätäisesti kyhätyissä suojissa, esim. urheilustadioineilla. Rauniokoirat ja kaivurit tutkivat edelleen raunioita, ja viime päivinä joitakin ihmisiä on vielä löydetty elossa. Mutta fokus on nyt siirtymässä toimittamaan puhdasta vettä ja sähköä maaseudulla eloonjääneille. Myös lääkkeet ja terveydenhuolto ovat ensisijalla, kun lähes 4.000 ihmistä on loukkaantunut.

Ja maanjäristykset jatkuvat. Ukkosmyrskyt ja rankkasateet aiheuttavat maanvyörymiä siellä, missä maa on murtunut tai hakattu paljaaksi.

ShelterBoxin avustustiimi matkustaa rannikkoa pitkin länteen. Heillä on ollut tapaamisia hallituksen viranomaisten sekä kumppanijärjestöjen kanssa pääkaupungissa Quitossa. Luotettavaa tietoa on vaikea saada tällaisen kaaoksen jälkeen, joten he tukeutuvat omaan asiantuntemukseensa ja siihen mitä näkevät ja sen pohjalta suunnittelevat tehokkaan avustusohjelman.

ShelterBoxin operaatiokoordinaattori Jon Berg kertoo: "Määrittelemme, millaista apua ja kuinka paljon tarvitaan ja teemme yhteistyötä paikallisten järjestöjen kanssa toimittaaksemme avun kaikkein suojattomimmille ihmisille."

"Kaupungeissa ei ole paljon tilaa teltoille eikä leireille. Jotkut puistot ja stadionit ovat jo väliaikaisessa käytössä. Maaseudulla on enemmän tilaa, erityisesti talojen ympärillä, mutta raunioiden raivaamisen odotetaan kestävän ainakin kuukauden. Meidän pitää arvioida, missä avustustarvikkeita voidaan säilyttää. Varastotilaa voi olla tarjolla Esmeraldassa tai Manabissa, mitkä ovat pahiten vaurioituneita alueita. Voimme käyttää myös Mantan lentokenttää, mikä on sijainniltaan keskeinen."

Jon (UK) ja hänen kolleegansa Kara Lapso (UK) nukkuvat todennäköisesti ulkona turvallisilla alueilla. Koska jälkijäristyksiä on jatkuvasti, he lepäävät valmiina lähtöön -tilassa; vaatteet päällä ja reput valmiiksi pakattuina. He seuraavat järistyksiä ja säätiedotuksia ja varovat maanvyörymiä.

Ecuadorin Rotaryt - ShelterBoxin kansainvälinen projektipartneri - voivat tarjota logistista apua, henkilöresursseja ja paikallista tuntemusta.

ShelterBoxilla on monenlaista apua tarjolla. Perinteiset vihreät ShelterBoxit sisältävät kesävän perheteltan, peittoja ja makuualustoja sekä keittiötarvikkeita, vedensuodattimia ja moskiittoverkkoja. ShelterKitit sisältävät työkaluja ja vedenpitäviä pressuja vaurioituneiden talojen korjaamiseen. ShelterBox voi myös toimittaa erityisiä tuotteita, kuten telttoja ja aurinkolamppuja, jotka ovat erittäin tärkeitä siellä, missä ei ole sähköä.

Jon kertoo: "Tahdomme toimittaa eloonjääneille oikeita tarvikkeita auttaaksemme heitä selviytymään. Meillä on avustustarvikkeita valmiina Panamassa, Boliviassa ja Kolumbiassa, mutta meidän pitää tehdä toimiva suunnitelma yhteistyökumppaniemme ja ecuadorilaisten järjestöjen kanssa varmistaaksemme, että tavoitamme oikeat ihmiset oikeissa paikoissa oikeiden avustustarvikkeiden kanssa. Tämä on erittäin tärkeä vaihe, joten matkustaminen tuhoalueille arvioimaan itse tilanne, on kannattavaa."


Lähettäjä
23.04.2016

RSS News from UK