Olet tässä:

Etusivu > Ajankohtaista maailmalla > 43 miljoonan punnan kumppanuus
06.08.2016

43 miljoonan punnan kumppanuus

43 miljoonan punnan kumppanuus
Rotary ja ShelterBox jatkavat kansainvälistä projektikumppanuuttaan seuraavan kolmen vuoden ajan.

Yksi maailman tehokkaimmista humanitaarisista yhteistyötoiminnoista on virallisesti saanut jatkoa - Rotary ja ShelterBox ovat laajentaneet projektikumppanuutensa elintärkeiden avustustarvikkeiden toimittamiseen luonnonkatastrofien ja konfliktien eloonjääneille.

Viimeiset 16 vuotta rotarit maailmanlaajuisesti ovat yhdistäneet voimansa ShelterBoxin kanssa toimittaakseen apua nopeasti ja tehokkaasti yli miljoonalle kotinsa menettäneelle ihmiselle.

ShelterBox aloitti toimintansa vuonna 2000 cornwallilaisen rotaryklubin millenium-projektina ja on siitä kasvanut 16 vuoden aikana varteenotettavaksi humanitaarisen avun toimittajaksi ja hätäapusuojien ammattilaiseksi. Rotaryjärjestö on suuri lahjoittaja ja ShelterBoxin kansainvälisten maajärjestöjen peruskivi.

Rotarit antavat myös korvaamatonta paikallisapua ja -tietämystä. Monet heistä ovat myös ShelterBoxin avustustiimiläisiä, jotka toimittavat henkilökohtaisesti apua perheille katastrofi- ja sota-alueille.

Vuosien 2000 - 2015 ShelterBoxin 108 miljoonan £:n tuloista n. 40 % on tullut Rotarylahjoituksina; yksittäisiltä Rotaryklubeilta ja -piireiltä, Interactilta, Rotaractilta, Inner Wheeliltä sekä Rotaryn ja toisen järjestön yhteislahjoituksina yhteisummaltaan n. 43,2 miljoonaa £.

Nyt nämä kaksi järjestöä ovat uudistaneet projektikumppanuutensa, mikä alkoi vuonna 2012, seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. John Hewko, Rotary Internationalin presidentti, sanoo: "Rotaryn ja ShelterBoxin kumppanuus on mahdollistanut suojapaikan ihmisille, jotka ovat kohdanneet elämänsä vaikeimman ja epävarmimman tilanteen. Olemme ilmoisia kumppanuuden uusimisesta ja kunnioitamme sitoumustamme ottamalla osaa katastrofien ja konfliktien kohtaamien yhteisöjen auttamisessa."

Viime aikaisten yhteistyöoperaatioiden joukossa on mm. Kouluboxien toimittaminen orpokodeille Nepalissa paikallisten rotaryklubien avustuksella sekä meneillä oleva kamppailu järjestää Sri Lankan perheille uusia asuntoja toukokuun massiivisten sateiden ja maanvyöryjen jälkeen.

ShelterBox kutsuttiin myös esittelemään toimintaansa tämän vuoden Rotary Internationalin maailmankonventioon Souliin omalle osastolleen Ystävyyden taloon. Yksi ShelterBoxin osastolla vierailleista oli piirin 9210 kuvernööri Dean Lungu Lilogwenin rotaryklubista Malawista. ShelterBox auttoi vuonna 2015 Malawia, jota oli kohdannut pahimmat tulvat neljään vuosikymmeneen ja toimitti apua kaukaisille vaikeasti saavutettavissa oleville yhteisöille. Dean Lungu ilmaisi kiitollisuutensa sanomalla "Annoitte elämän takaisin näille perheille". Dean Lungu keskusteli osastolla Liz Odellin kanssa, joka on ShelterBoxin veteraani toimittuaan avutustiimiläisenä jo 15 eri katastrofissa eri puolilla maailmaa. Brittiläinen Liz on myös rotari ja esittelijä ja varainkerääjä rotaryklubeissa ja eri tapahtumissa. Lizin innostus auttaa vähäosaisia on tarttuvaa.

Liz kertoo: "Rotary ja ShelterBox muodostavat vahvan kumppanuuden, joten on hienoa nähdä, että se uusitaan tuleviksi vuosiksi. Molemmat järjestöt ovat tärkeitä elämässäni, ja minulla on ollut kunnia tulla kutsutuksi tähän upeaan vuosittaiseen tapahtumaan, jossa kumppanuutta voidaan juhlia ja vahvistaa. Mutta parasta kaikesta on se, että on erittäin palkitsevaa kuulla ihmisiltä, kuten Dean Longu, että työtämme hädänalaisten ihmisten hyväksi arvostetaan."

Yksi esimerkki tästä kumppanuudesta on ShelterBoxin avutustiimiläinen Derek Locke, joka on syntynyt Plymouthissa Englannissa, mutta asuu nyt USA:ssa. Hän on juuri palannut avustustehtävästä Sri Lankasta. Derek, Dearborn Heights rotaryklubin jäsen Michiganissa, sai viime kuussa Rotaryn korkeimman kunnianosoituksen - Service Above Self (Palvelu Itsekkyyden Edelle) -palkinnon.

Rotary tuo yhteen kansainvälisen verkoston vapaaehtoisia, jotka ovat omistautuneet torjumaan maailman kiireellisimpiä humanitaarisia haasteita. Rotaryjärjestössä on 1,2 miljoonaa jäsentä yli 35.000 rotaryklubissa yli 200 maassa.

Rotaryprojektit parantavat elämää sekä paikallisella että kansainvälisellä tasolla auttamalla hädänalaisia perheitä heidän omissa yhteisöissään sekä työskentelemällä kohti polio-vapaata maailmaa.

ShelterBoxin pääjohtaja Chris Warham toteaa: "Rotary ja ShelterBox seisovat aina rinta rinnan auttaakseen vähäosaisia. Tämä projektikumppanuuden uusiminen kertoo pitkäaikaisen yhteistyömme vahvuudesta ja tunnustaa valtavan Rotaryn jäsenten maailmanlaajuisesti antaman käytännön ja rahallisen tuen, jotta voimme tavoittaa hädässä olevat perheet."

 Lähettäjä
06.08.2016
Viimeksi muokattu
06.08.2016