Olet tässä:

Etusivu > Ajankohtaista maailmalla > 28.2.2016 Katso video luolakoulusta Syyriassa.
29.02.2016

28.2.2016 Katso video luolakoulusta Syyriassa.

28.2.2016 Katso video luolakoulusta Syyriassa.
Syyrialaiset lapset ovat nähneet, kun heidän kaupunkinsa pommitetaan ja kodit tuhotaan. Heidän elämästään on tullut pakoa sodan jaloista. Uskomatonta kyllä, mutta ShelterBoxin kumppani Hand in Hand for Syria löysi luokkahuoneen maanalaisesta luolasta.

Suojaa, turvallisuutta ja normaaliutta - näitä kaikki syyrialaiset lapset haluavat. ShelterBoxin avustuskumppani on juuri löytänyt äärimmäisen esimerkin näistä kolmesta asiasta. Maanalaisessa luolassa Tarmalassa Idlibin maakunnassa 50 oppilasta ovat kerääntyneet yhteen tilapäiskouluun.

Videossa (tekstin alla) Hand in Hand for Syria -järjestön avustustiimi haastattelee oppilaita ja heidän opettajiaan siitä, millaista on opiskella luolassa ja mitä he tarvitsevat. Tyypillisesti he eivät pyydä kunnon koulua ikkunoineen, pöytineen ja leikkipaikkoineen, vaan he pyytävät koululaukkuja ja kirjoja.

ShelterBoxin operaatiokoordinaattori Sam Hewett kertoo: "Jotkut toimittamistamme teltoista tullaan käyttämään koululuokkina, kunnes jotain parempaa saadaan aikaiseksi. Tämä on vain yksi esimerkki äärimmäisistä olosuhteista, joissa ihmiset asuvat."

Avustustiimi on pystyttämässä suurta ShelterBoxin YK-telttaa Idlibin maakunnassa Alepposta luoteeseen. Samaan aikaan kun ns. "vihollisuuksien lopettaminen" tarjoaa jännittyneen rauhan hetken, ShelterBox työskentelee yhdessä ReliefAidin kanssa toimittaakseen rekkalasteittain paikallisesti hankittuja avustustarvikkeita pommitusten raunioittamaan Aleppoon.

Samin kolleega Daisy Pitcher on juuri palannut Gaziantepista Turkista. Daisy kertoo: "Sotatoimet ovat vähentyneet merkittävästi. Merkittävimmin venäläiset, jotka ovat olleet hyvin aktiivisia viime aikoina, eivät tällä hetkellä toteuta mitään lentotoimia. Mutta taisteluja on silti edelleen käynnissä. Hallituksen joukot pudottivat pari pommia lauantaina ja islamistien hyökkäys Tel Abyadiin kukistettiin lopulta kurdilaisten joukkojen toimesta liittouman ilmaiskujen avustamana."

ShelterBox ja ReliefAid toimittavat 200 talvikäyttöön tarkoitettua avustussettiä Aleppon pakolaisperheille. Setit sisältävät peittoja, pressuja, muovia, patjoja, aurinkolamppuja ja vedenkantovälineitä. Kaikki 11 rekkalastillista ovat saapuneet turvallisesti perille ja setit on nyt varastoitu jaettavaksi.

Neljä ensimmäistä rekkalastillista saapuivat kaupunkiin ennen kuin tulitauko alkoi. Tuolloin oli vielä joitakin ilmaiskuja myös avustusreitillä Alepposta Turkin rajalle. ShelterBox on lähettänyt toisen tiimin alueelle peläten, että Aleppo jää loukkuun, jos pohjoinen reitti katkaistaan taisteluiden vuoksi.

Avustustiimin jäsen Liz Odell on ollut mukana 14 ShelterBoxin avustustehtävässä eri puolilla maailmaa, mutta tämä on hänen ensimmäinen kertansa Turkissa. Liz kertoo: "Kun apu on toimitettu, luotamme siihen, että kumppanimme lähettää meille kuvia, videota ja dokumentaatiota tarkentaakseen, kuka on saanut mitäkin apua. Olen surullinen, että en voi itse olla tapaamassa perheitä, jotka saavat tarpeeseen tulevia avustustarvikkeitamme. Jotkut syyrialaisten kertomukset ovat hyvinkin riipaisevia, vaikka tulevatkin satojen kilometrien päästä."

"Olen ylpeä siitä, että saan olla täällä ja olla osana tätä tärkeää työtä, jota ShelterBox tekee. Tämän avun mahdollistaa suuri joukko paljon ihmisiä: toimittajia, rekkakuskeja, avustusjärjestöjä, syyrialaista henkilökuntaa ja vapaaehtoisia. Olen vain pieni ratas hyvin monimutkaisessa pyörässä."

ShelterBox tarvitsee tukeasi auttaakseen näitä perheitä ennen kuin on liian myöhäistä. Avustussetti, mikä sisältää peittoja, patjoja, pressuja, muovia, aurinkolamppuja ja vedenkantovälineitä, maksaa vain £88,74 eli noin 112 €. Kiitos, kun lahjoitat jo tänään. Tämän linkin takaa voit lukea, miten voit auttaa.Lähettäjä
29.02.2016
Viimeksi muokattu
29.02.2016