Olet tässä:

Etusivu > Ajankohtaista maailmalla > 23.2.2016 "Olemme rikkoneet omia sääntöjämme voidaksemme auttaa näitä epäonnisia ihmisiä. Joustavuus pelastaa henkiä"
28.02.2016

23.2.2016 "Olemme rikkoneet omia sääntöjämme voidaksemme auttaa näitä epäonnisia ihmisiä. Joustavuus pelastaa henkiä"

23.2.2016 "Olemme rikkoneet omia sääntöjämme voidaksemme auttaa näitä epäonnisia ihmisiä. Joustavuus pelastaa henkiä"
ShelterBoxin Sam Hewett valmistautuu valvomaan toista avustusaaltoa Aleppoon.

Kun ShelterBoxin operaatiokoordinaattori Sam Hewett palaa Turkin/Syyrian rajalta toista kertaa kahden viikon sisällä, hän pyytää meitä kaikkia samaistumaan pakolais- tai piiritettyjen perheiden asemaan.

Avustustiimiläiset näkevät toiminnassaan elämän kaikessa raakuudessaan, todistavat perheiden jääneen kodittomiksi ja joutuneen pakolaisiksi luonnonkatastrofin jälkeen tai jääneen ristituleen konfliktin tai sisällissodan jalkoihin.

Viime vuonna ShelterBoxin Sam Hewett oli Lesboksen saarella Kreikassa auttamassa pakolaisperheitä saamaan suojaa ja turvaa heidän vaarallisen merimatkansa jälkeen. Hän oli myös tiimin mukana parantamassa oloja Irakin Kurdistanin pakolaisleireillä. Sam on tehnyt sopimuksia kumppanijärjestöjen kanssa, jotka ovat taanneet tasaisen avustusvirran Syyriaan, mikä on liian vaarallista aluetta erityisesti länsimaiden medialle ja avustustyöntekijöille.

Nyt Samin ja hänen kolleegoidensa fokus on Aleppossa, mikä oli Syyrian suurin kaupunki ja yksi maailman vanhimmista asutetuista alueista. Jatkuvat pommitukset ovat tehneet raunioittaneet kaupungin. Siellä ei ole sähköä eikä turvallista asuinaluetta ja sen asukkaat ovat riippuvaisia ulkopuolisista ruoka-, lääke- ja avustustoimituksista. Ainoa jäljellä oleva avustusreitti on heikkenemässä ja päivä päivältä pelko kasvaa, että armeijan toimet katkaisevat sen kokonaan jättäen siviilit loukkuun sotatoimien keskelle.

Samin kolleega Daisy Pitcher kuvailee avustustilannetta "kiirehtimiseksi sulkeutuvaa ovea kohti". Heikot odotukset neuvoteltavasta asetauosta tuo toivoa, mutta todellisuudessa ShelterBox ja sen kumppanit kiirehtivät ehtiäkseen Aleppoon ennen kuin sen avustusreitti katkaistaan.

Sam johtaa ShelterBoxin avustustiimiä Gaziantepin rajakaupunkiin torstaina. ShelterBox on jo vahvistanut toimittavansa 750 YK:n spesifikaatioiden mukaista telttaa Idlebin alueelle ja Aleppoon pitkäaikaisen kumppanin Hand in Hand for Syria toimittamana. 2.000 avustussettiä, jotka sisältävät peittoja, patjoja, aurinkolamppuja ja vedenpitäviä pressuja, hankitaan paikallisesti Turkista ja toimitetaan Aleppoon ReliefAidin toimesta.

Sam, hieman kärsimättömyyttä äänessään, kertoo: "Johdamme avustustyötämme Syyriaan etänä. Kaikille muille paitsi syyrialaisille on liian vaarallista toimia maassa. Sen sijaan koordinoin kumppaniemme toimintaa, jotka ovat yhteydessä syyrialaisiin kolleegoihinsa. Etänä yritämme ymmärtää, mitä apua ihmiset tarvitsevat jatkuvasti muuttuvissa olosuhteissa."

"Olemme auttaneet pakolaisia vuodesta 2012 lähtien. Pakolaiset - maan sisäiset tai ulkoiset, maahanmuuttajat, turvapaikanhakijat, kutsutaan heitä miksi tahansa, ovat he aivan samanlaisia ihmisiä kuin sinä ja minä ja useimmat heistä pakenevat kauhuissaan. Reagointi heidän vaihteleviin tarpeisiinsa vaatii joustavuutta. Olemme rikkoneet omia sääntöjämme ja muokanneet organisaatiotamme voidaksemme auttaa näitä epäonnisia ihmisiä. Joustavuus voi säästää henkiä."

Täällä kotona monet ihmiset eivät näytä ymmärtävän tilannetta. Kuvioiden piirtäminen ja faktojen luetteleminen ei oikeastaan auta. Amerikkalaiset tukevat kurdeja, jotka taistelevat hallituksen joukkoja vastaan, joita taas tukevat venäläiset. Sekä amerikkalaiset että venäläiset pommittavat islamilaista valtiota yhdessä turkkilaisten kanssa, mutta turkkilaiset tulittavat myös kurdeja, vaikka turkkilaiset ovatkin amerikkalaisten liittolaisia. Lisäksi on Jabat al Nusra ja saudit. Kuviosta tulee käsittämätön sotku."

"Kaiken tämän keskellä on 13,5 miljoonaa ihmistä, jotka tarvitsevat apua. Minulle tässä ei ole mitään epäselvää."

ShelterBox tarvitsee tukeasi auttaakseen näitä perheitä ennen kuin on liian myöhäistä. Avustussetti, mikä sisältää peittoja, patjoja, pressuja, muovia, aurinkolamppuja ja vedenkantovälineitä, maksaa vain £88,74 eli noin 112 €. Kiitos, kun lahjoitat jo tänään. Tämän linkin takaa voit lukea, miten voit auttaa.


Lähettäjä
28.02.2016