Olet tässä:

Etusivu > Ajankohtaista maailmalla > 14.1.2016 Katso video: luminAID aurinkolampun keksijät vierailivat SB:n kanssa Malawissa
14.01.2016

14.1.2016 Katso video: luminAID aurinkolampun keksijät vierailivat SB:n kanssa Malawissa

14.1.2016 Katso video: luminAID aurinkolampun keksijät vierailivat SB:n kanssa Malawissa
ShelterBox oli yksi ensimmäisistä luminAID aurinkolampun tukijoista. Lamppu antaa elintärkeää apua katastrofialueilla. Lampun keksijät Anna Stork ja Andrea Sreshta matkustivat ShelterBoxin kanssa Malawiin katsomaan, miten tulvien uhrit käyttävät heidän lamppuaan.

ShelterBox toimittaa apua joka puolelle maailmaa ja välillä avustustiimit ovat yhteydessä radion, tv:n tai lehtien toimittajien kanssa katastrofi- tai konfliktialueilla. Mutta harvoin ShelterBox saa näkyvyyttä 7,5 miljoonan ihmisen yleisölle. Näin kävi viime perjantaina amerikkalaisessa Shark Tank -ohjelmassa, mikä on vastaava ohjelma kuin Suomessa on ollut esim. Leijonan luola, jossa erilaisten ideoiden keksijät hakevat sijoittajia investoimaan tuotteisiinsa.

Arkkitehtuuri- ja tekniikkasuunnittelijoiksi valmistuneet Andrea Sreshta ja Anna Stork olivat ohjelmassa ensimmäistä kertaa mukana 2015, kun he hakivat tukea kompaktille, vedenkestävälle aurinkolampulleen nimeltään luminAID. Tuote oli välitön hitti ja viiden tarjokkaan joukosta Andrea ja Anna tekivät lopulta arvokkaan sopimuksen urheilu-, elokuva- ja kaapeli-tv-omistaja, miljönääri Mark Cuban kanssa.

Jo 2011 ShelterBox näki luminAIDin potentiaalin katastrofialueilla, joilla sähkölinjat ovat katkenneet. ShelterBoxin säätiö oli vaikuttunut lampun keveydestä, koosta ja kestävyydestä ja ryhtyi tukijaksi lisäämällä led-valot ShelterBoxin peruskokoonpanoon. 50 luminAID-pakkausta mahtuu samaan tilaan kuin kahdeksan taskulamppua. Lampun yksilöllinen puhallettava malli tekee siitä ideaalin kosteisiin olosuhteisiin.

Viime vuoden lopulla Shark Tank -ohjelman tuottajat olivat yhteydessä ShelterBox USAan ja halusivat kuvata Andreaa ja Annaa ShelterBoxin avustustyön yhteydessä. Annalle ja Andrealle järjestettiin matka Malawiin, jossa satojatuhansia ihmisiä oli vuonna 2015 jäänyt kodittomiksi massiivisten tulvien jälkeen. Malawissa heillä oli mahdollisuus nähdä luminAID käytössä; valaisemassa pimeyttä ihmisille, jotka olivat menettäneet omaisuutensa tulvissa.

Katso video:

Kuvassa Anna Stork (vas.) ja Andrea Sreshta ShelterBoxin teltassa ja ympärillä luminAID-valoja valaisemassa pimeyttä Malawissa.


Lähettäjä
14.01.2016
Viimeksi muokattu
14.01.2016