Olet tässä:

Etusivu > Ajankohtaista maailmalla > 12.12.2015 Valoa elämään
12.12.2015

12.12.2015 Valoa elämään

12.12.2015 Valoa elämään
Aurinko laskee nopeasti Malawissa. Lyhyt hämärän aika ja yht'äkkiä on pimeää. Monille ihmisille, joilla ei ole sähköä käytössään, tämä pimeys on totaalista ja myös vaarallista.

Tämän takia me toimitamme LuminAID-lamppuja ihmisille, jotka menettivät kotinsa liki vuosi sitten maan yli pyyhkäisseiden monsuunisateiden ja tulvien vuoksi. LuminAID-lamput ovat keveitä, puhallettavia aurinkolamppuja, jotka voivat antaa valoa jopa 16 tuntia yhdellä latauksella. Me pakkaamme näitä lamppuja jokaiseen lähetettävään ShelterBoxiin.

William Namakoka ja hänen perheensä, Zomban alueelta Malawista, saivat apua ShelterBoxilta, kun vyötäröön asti ulottuva tulvavesi tuhosi heidän savitiilitalonsa. Kesti neljä kuukautta ennen kuin tulvavesi vetäytyi tarpeeksi, että perhe pystyi siirtämään heidän ShelterBox-telttansa vanhan talon paikalle ja aloittamaan pikku hiljaa heidän päivittäisen elämänsä normaalit rutiinit.

Kun perhe säästää materiaaleihin voidakseen uudelleenrakentaa heidän talonsa, ShelterBoxin sisällöstä on tullut heille hyvin tärkeä, etenkin LuminAID-valoista.

William ja Annie Namakoka heidän ShelterBox-telttansa edessä Zombassa, Malawissa.

William kertoo: "Käytämme aurinkolamppuja niin työskentelyyn kuin kokkaamiseen teltan sisällä sekä myös ohjaamaan tietä käymälään yön pimeydessä. Täällä on käärmeitä ja valo auttaa meitä välttämään niitä ja pysymään turvassa."

William on rakentanut perheelle kuopan käymäläksi käyttämällä ShelterBoxissa olevia työkaluja. Pimeässä matka teltalta käymälään voi olla vaarallinen. Monsuunikuukaudet joulukuusta helmikuuhun tuovat hengenvaaralliset käärmeet, kuten mustat mambat, lähistölle. Ulkokäymälät ja tuhoutuneiden kotien rauniot ovat ihanteellisia paikkoja käärmeiden pesiksi.

Aurinkolamput ovat vedenpitäviä ja kelluvia, joten perheellä on edelleen valoa, vaikka tulvavedet palaisivat. Pilkkopimeässä nämä fiksut LuminAID-lamput sekä tuovat valoa että turvaa.

Me tarvitsemme sinun apuasi, jotta voimme pakata jokaiseen ShelterBoxiin aurinkolamppuja varmistaaksemme, että yksikään perhe ei jää pimeään tänä talvena. Auta meitä lahjoittamalla!


Lähettäjä
12.12.2015
Viimeksi muokattu
12.12.2015