Olet tässä:

Etusivu > Ajankohtaista maailmalla > 9.11.2015 ShelterBox oppii vähittäiskaupan asiantuntijoilta toimitusketjunsa kehittämistä
09.11.2015

9.11.2015 ShelterBox oppii vähittäiskaupan asiantuntijoilta toimitusketjunsa kehittämistä

9.11.2015 ShelterBox oppii vähittäiskaupan asiantuntijoilta toimitusketjunsa kehittämistä
Yksikään humanitaarinen katastrofi ei ole samanlainen. Tämä merkitsee, että ShelterBoxin avustustoimenpiteiden pitää olla joustavia ja nopeita.

ShelterBox pyrkii jatkuvasti kehittämään toimintaansa. Järjestömme on tehnyt yhteistyötä LCP Consultingin kanssa. He ovat ammattilaisia siinä, miten terävöittää toimitusketjuamme.

Kun ShelterBox ostaa avustustarvikkeita, koko maailma on ostospaikkana; boxeja Belgiasta, telttoja Kiinasta, Vietnamista ja Pakistanista, aurinkolamppuja USA:sta, veden suodattimia UK:sta.

Jotta rahalle saisi parasta mahdollista vastinetta, pitää harkita, mistä jokainen tuote hankintaan, toimittajien mainetta ja kuljetuskustannuksia Helstoniin Cornwalliin (UK) pakattavaksi tai joskus suoraan katastrofialueelle. Kaikki tämä avustusorganisaatiolle, minkä pitää olla valmiina vuoden jokaisena päivänä ennalta tietämättömään työmäärään tuntemattomiin sijainteihin maailmalla.

Tämä monimutkainen hankinta- ja varastointitoiminta vaatii jatkuvaa läpikäyntiä, sillä uusia tuotteita ja uusia kauppaväyliä ilmaantuu jatkuvasti. Niinpä ShelterBox on onnekas, kun voi tehdä yhteistyötä yhden maailman suurimman toimitusketjujen mielipidejohtajan, LCP Consultingin kanssa. LCP on työskennellyt monien eri toimialojen kanssa; vähittäiskauppa, valmistus, julkiset palvelut, kemikaalit, energia ja automaatio. He käyttävät valtavaa tietotaitoaan ja auttavat ShelterBoxia kehittämään maailman luokan toimitusketjun.

LCP:lla on myös vaikuttava lista jälleenmyyntiyrityksiä, kuten Marks & Spencer, ASDA, Hewlett Packard, Sony, British Airways, DHL Solutions, Unilever, Walmart, Sainsbury's, John Lewis, Argos ja Tesco.

Alison Wallace, ShelterBoxin pääjohtaja, kertoo: "Monenlaista ohjausta ja logistiikkaa, joiden avulla tuotteet toimitetaan kauppojen hyllyille, voidaan soveltaa myös ShelterBoxin hankintaprosessiin, joten tarjous työskennellä LCP:n kanssa oli meille erittäin arvokas. Avustustarvikkeiden, joita hankimme, pitää olla hyvälaatuisia, saatavilla niissä määrissä, joita tarvitsemme ja niiltä toimittajilta, joiden voimme luottaa toimittavan äkillisiin tarpeisiimme jonkun suuren katastrofin iskiessä. Meidän täytyy myös harkita, mihin päin maailmaa sijoitamme tavaroitamme ja miten ne tulisi varastoida."

"Vaikka työmäärä on vaihteleva ja yllättävä kuukaudesta toiseen, meidän täytyy ehdottomasti toimittaa oikeaan aikaan ja antaa rahoille vastinetta - lahjoittajamme ja tukijamme oikeutetusti ei tarvitse odottaa mitään vähempää."

LCP kuvailee ShelterBoxia yhdeksi sen online-tutkimuskohteeksi kymmenien kansallisten ja kansainvälisten brandien joukossa. LCP kertoo: "Aika on kaikista oleellisinta avustusjärjestölle, mikä toimittaa tilapäisiä suojia katastrofeissa kodittomiksi jääneille perheille. Olemme työskennelleet tiiviisti heidän tiiminsä kanssa ymmärtääksemme heidän bisnestään. Olemme kehittäneet ratkaisun, miten saada lahjoittajien rahoille parempaa vastinetta, kehittää organisaatiokykyä ja entistä tehokkaampia vasteaikoja. ShelterBoxin toimitusketjun vahvistaminen mahdollistaa avun toimittamisen sinne, missä tarvitaan ja nopeasti."

ShelterBox pyysi LCP:tä käymään prosessinsa ja toimintansa läpi ja antamaan riippumaton näkemys siitä, missä voitaisiin parantaa. Heidän suosituksensa sisältää mm. tuotteiden tilausaikojen lyhentämisen varastoinnin ja varastointikustannusten pienentämiseksi. He tunnistivat tarpeen nopealle toimitukselle katastrofialueilla, joten he neuvoivat ShelterBoxia tulevissa varastointitarpeissa ja avustustiimien saatavuudessa. Kaikilla neuvoilla pyritään lisäämään järjestön ketteryyttä ja vähentämään kustannuksia.

Huhtikuussa ShelterBox antoi neuvoja jälleenmyyntiyrityksille haasteista toimittaa tavaroita eri puolille maailmaa, jossa ei ehkä ole teitä, saati postinumeroita.


Lähettäjä
09.11.2015
Viimeksi muokattu
09.11.2015