Olet tässä:

Etusivu > Ajankohtaista > ShelterBox-työhön saatu perehdytystä

Ajankohtaista

11.10.2015

ShelterBox-työhön saatu perehdytystä

ShelterBox-työhön saatu perehdytystä
6.-8.10.2015 perehdytyspäivillä (USOP's) Cormwallissa, Englannissa kolmas suomalainen kansainvälisessä joukossa

ShelterBox on ponnistanut pienestä alusta 15 toimintavuotensa aikana osaksi kaiken merkittävän avustustyön kattavaa, isojen YK:n ym. avustusorganisaatioiden koordinoimaa avustusklusteriorganisaatiota (OCHA = United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs).

YK:n Pakolaisapu ja Kansainvälinen Punainen Risti/Puolikuu koordinoivat Hätäsuojaklusteria (Global Emergency Shelter Cluster) ja Maailman Ravinto-ohjelma Logistiikkaklusteria (Global Logistics Cluster), joissa kummassakin SB on virallinen jäsen. ShelterBoxin edustaja on jo aiemmin ollut ja ensi vuonna on toinen aloittamassa vuoroaan Hätäsuojaklusterin koordinointielimessä Genevessä.

Perehdytyskurssi käsitteli

  • sekä järjestynyttä kansainvälistä avustustoimintaa ja sen eettisiä periaatteita, joita ShelterBox on sitoutunut kaikessa toiminnassaan noudattamaan
  • että ShelterBoxin oman toiminnan kaikkia käytännön askelia Boxien ja muiden tarvikkeiden hankinnasta ja logistiikasta avustustiimien valintaan, koulutukseen ja toimintaan käytännössä (viime mainittua myös käytännössä demonstroiden...)
  • unohtamatta varainhankintaa ja toiminnan julkikuvaa.

Osallistunut Tapio Vihersaari vakuuttui entistä perustellummin, että toiminta on ammattimaista, tehokasta ja eettisesti oikeaa ja että sillä on tarpeellinen/hyödyllinen paikkansa katastrofiavussa. Toiminnan läpinäkyvyys ja osallistujien sitoutuneisuus on myös merkille pantavaa.


Lähettäjä
12.10.2015
Viimeksi muokattu
13.10.2015