Olet tässä:

Etusivu > Avustuskohteissa nyt > 17.4.2016 "Täällä ei sortunut vain taloja, vaan kokonainen kaupunki." Ecuador on viimeisin maa, johon on iskenyt massiivinen maanjäristys.

Tilanne maailmalla - klikkaa uutisen otsikkoa ja lue lisää

17.04.2016

17.4.2016 "Täällä ei sortunut vain taloja, vaan kokonainen kaupunki." Ecuador on viimeisin maa, johon on iskenyt massiivinen maanjäristys.

17.4.2016 "Täällä ei sortunut vain taloja, vaan kokonainen kaupunki." Ecuador on viimeisin maa, johon on iskenyt massiivinen maanjäristys.
Viimeisin 7,8 magnituden maanjäristys iski viime yönä Etelä-Amerikan Ecuadoriin lähelle Muisnen kaupunkia. ShelterBoxilla on avustustarvikkeita varastoissa Kolumbiassa ja Panamassa.

Ecuadorin kaupungit Muisne, Guayaguil ja Manta odottavat päivänvaloa nähdäkseen, millaisia tuhoja massiivinen maanjäristys on aiheuttanut. Naapurimaa Peru antoi tsunami-hälytyksen pohjoiselle rannikkoalueelleen, mikä on nyt peruttu. Useita pienempiä järistyksiä tunnettiin Kolumbiassa asti.

Paikallinen asukas Ramon Solorzano kertoi Reutersin uutistoimistolle: "Useimmat ihmiset ovat kaduilla reput selässä ja suuntaavat korkeammille seuduille. Kadut ovat aivan säröillä. Sähköt ovat poikki eivätkä puhelimet toimi." Gabriel Alcivar, Pedernalen kaupungin pormestari, kertoi BBC:lle:"Yritämme tehdä kaikkemme, mutta ei ole paljoa, mitä voimme tehdä. Täällä ei romahtanut vain taloja, vaan koko kaupunki."

Talot ovat romahtaneet rannikkoseuduilla ja on myös raportoitu ryöstelystä.

ShelterBoxilla on apua alueella ja olemme valmiudessa, jos Ecuadorin hallitus pyytää kansainvälistä apua. Presidentti Rafael Correahas julisti maahan kansallisen hätätilan ja sanoi: "Tämä on erittäin kivulias testi. Meidän täytyy olla rauhallisia ja pitää yhtä. Olkaamme vahvoja. Me tulemme selviämään tästä. Kadut ja sairaalat voidaan rakentaa uudelleen. Menetettyjä henkiä ei voi korvata ja se tekee kipeää."

ShelterBox seuraa tarkasti Ecuadorin tilanteen kehittymistä samoin kuin eteläisen Japanin tilannetta, jossa kaksi maanjäristystä ja lukuisat jälkijäristykset seurasivat muita seismisiä tapahtumia Afganistanissa, Myanmarissa ja Vanuatussa viimeiden kahden viikon aikana. ShelterBoxilla on kaksi tiimia Fidzillä kahden hirmumyrskyn jälkeen ja he ovat tietoisia tsunamivaarasta missä päin tahansa Tyyntä Valtamerta.

Operaatiotiimin johtaja James Luxton kertoo: "Mahdollisen tsunamivaaran vuoksi tiimiämme Fidzillä varoitettiin, mutta uhka on nyt väistynyt."

"Ecuadorissa on julistettu hätätila kuuteen provinssiin. Rannikkoseuduilla on taloja romahtanut,erityisesti Guayaquilissa, mikä on Ecuadorin toiseksi suurin kaupunki. Tällä hetkellä kuolleita on 77 ja loukkaantuneita yli 500, mutta määrä nousee. Ecuadorin rannikkoseuduilta evakuoidut voivat nyt palata koteihinsa, joten lisää informaatiota on tulossa näiltä pahiten kärsineiltä alueilta."

"Hallitus ei ole vielä pyytänty apua, mutta Ecuadorissa on vielä yö ja vahinkojen laajuus selviää päivän aikana. Olemme olleet yhteydessä Etelä-Amerikan organisaatioihin, joiden kanssa olemme aikaisemmin tehneet yhteistyötä saadaksemme lisää tietoa siitä, miten ShelterBox voi auttaa tässä tilanteessa. ShelterBoxilla on avustustarvikkeita varastoissa Kolumbiassa ja Panamassa."

Maanjäristys on suurin Ecuadorissa sitten vuoden 1979. Ensimmäisissä raporteissa kerrotaan sillan tuhoutuneen niinkin kaukana kuin Guayaquilissa, n. 300 kilometrin päässä järistyksen keskuksesta, mikä Yhdysvaltojen Geologisen tutkimuslaitoksen mukaan oli harvaan asutulla seudulla n. 27 kilometrin päässä Muisnen kaupungista.


Lähettäjä
17.04.2016

RSS News from UK