Olet tässä:

Etusivu > Avustuskohteissa nyt > 16.3.2016 Lohtua lapsille konfliktin keskellä

Tilanne maailmalla - klikkaa uutisen otsikkoa ja lue lisää

16.03.2016

16.3.2016 Lohtua lapsille konfliktin keskellä

16.3.2016 Lohtua lapsille konfliktin keskellä
Viisi vuotta Syyrian konfliktin alkamisen jälkeen n. 6 miljoonaa lasta on nyt humanitaarisen avun tarpeessa. Tuhansia on kuollut, monet elävät piiritettyinä eikä heillä ole juurikaan ruokaa ja melkein puolet heistä on joutunut jättämään kotinsa.

Olemme tukeneet konfliktin keskelle jääneitä ihmisiä vuodesta 2012 lähtien, ei ainoastaan Syyriassa, vaan myös sitä ympäröivissä maissa, kuten Irakissa ja myös Kreikassa. Keskellä tätä konfliktia tiedostamme, että lapset kärsivät tästä eniten - monet eivät muista mitään muuta kuin taisteluita.

Hiljattain yhteistyökumppanimme Hand in Hand for Syria löysi luokallisen lapsia, joille pidettiin oppituntia maanalaisessa luolassa Idlibin provinssissa.

Kuva Hand in Hand for Syria: Lapsi Idlibin provinssissa, missä yhteistyökumppanimme Hand in Hand for Syria toimittaa telttoja suojaksi ja luokkahuoneiksi.

Tällä videolla Hand in Hand for Syrian tiimi kyselee opettajilta ja lapsilta, millaista on työskennellä luolassa ja mitä tarvikkeita he tarvitsisivat tuntiensa avuksi. Uskomatonta kyllä, he eivät pyydä kunnon koulua pöytineen ja leikkikenttineen, vaan yksinkertaisesti koululaukkuja ja -kirjoja.

Yhdessä Hand in Hand for Syrian kanssa olemme pystyttäneet suuria YK:n spesifikaatioiden mukaisia telttoja Idlibin provinssiin. Joitakin näistä tullaan käyttämään luokkahuoneina, jotta lapsilla on valoa ja tuulettuva tila, jossa opiskella.

Sam Hewett, ShelterBoxin operaatiokoordinaattori kertoo: "Osaa toimitetuista teltoista tullaan käyttämään luokkahuoneina, jotta heidän ei tarvitse opiskella maan alla. Tämä on vain yksi esimerkki äärimmäisistä olosuhteista, joissa ihmiset joutuvat siellä elämään."

Talvella työskentelimme ReliefAidin kanssa, joka on myös yksi kumppaneistamme ja toimitimme takkeja, hattuja, käsineitä ja huiveja kylmän suojaksi. Näitä ei toimitettu ainoastaan ShelterKittien mukana, vaan myös Aleppon kaupungin kouluille ja orpokodeille.

Sam kertoo: "On ahdistavaa ajatella lapsien elävän näissä hirvittävissä olosuhteissa usein ilman turvallista suojaa, lämpöä, ruokaa tai vettä ja viemäröintiä. Kumppanijärjestömme tekevät hienoa työtä toimittaessaan apua näille vaikeille ja vaarallisille alueille.

On mieltä ylentävää nähdä näitä kuvia lapsista, kun he ovat saaneet näitä avustustarvikkeita. Nähdä näitä pieniä ilon hetkiä, joita ShelterBoxin vaatetus on antanut näille lapsille."

Syyrialaisia lapsia

Kuva ReliefAid: Lapset kouluissa ja orpokodeissa saavat lämpimiä vaatteita Aleppossa.

Konflitin jatkuessa jo kuudetta vuottaan ShelterBox jatkaa tämän kriisin keskelle jääneiden perheiden auttamista. Yhteistyössä Hand in Hand for Syria ja ReliefAidin kaltaisten kumppanien kanssa tavoitamme perheitä, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa tai jotka ovat jääneet taisteluiden keskelle.

Aleppossa, mikä on parhaillaan piiritetty, kun vastakkaiset osapuolet taistelevat muinaiskaupungin hallinnasta, olemme juuri toimittaneet talvikäyttöön tarkoitettuja ShelterKittejä, joissa on patjoja, pressuja, muovikalvoa, aurinkolamppuja ja vedenkantovälineitä.

Perheille, jotka eivät pysty lähtemään kaupungista, nämä Kitit antavat materiaalia korjata vaurioituneita rakennuksia ja tehdä suojista lämpimiä ja mukavampia. Aurinkolamput antavata valoa kaupungissa, jossa ei ole sähköä ja vedenkantovälineiden avulla ihmiset voivat kerätä ja kuljettaa vettä turvallisista lähteistä.

Konflitin loppua ei ole kuitenkaan nähtävissä. Syyriassa on edelleen tuhansia perheitä, jotka tarvitsevat apua ja me tarvitsemme teidän tukeanne voidaksemme auttaa heitä. Kiitos, kun lahjoitat tänään! Näin voit auttaa.


Lähettäjä
16.03.2016
Viimeksi muokattu
16.03.2016

RSS News from UK