Olet tässä:

Etusivu > Avustuskohteissa nyt > 15.3.2016 Perhesiteiden vahvistamista

Tilanne maailmalla - klikkaa uutisen otsikkoa ja lue lisää

16.03.2016

15.3.2016 Perhesiteiden vahvistamista

15.3.2016 Perhesiteiden vahvistamista
Taifuuni Melor teki tuhojaan Filippiineillä viime joulukuussa. 14.400 perheen talot vaurioituivat tai tuhoutuivat kokonaan. Teidän tukenne avulla olemme voineet toimittaa elintärkeitä tarvikkeita auttamaan näitä perheitä kotiensa ja yhteisöjensä uudelleen rakentamisessa.

Yksi noista taloista kuului Capangpangan perheelle Binayn kylässä. Robert ja Jennibeth Capangpanganilla on kahdeksan lasta iältään neljän ja viidentoista väliltä. Palasimme hiljattain Filippiineille nähdäksemme, kuinka perhe nyt pärjää.

Kun taifuuni ensin ohitti heidän kylänsä, perhe etsi suojaa omasta talostaan, mikä oli tehty kookospuun rungoista ja katettu kookoksen lehdillä. Kun tuuli saavutti täyden voimansa, talo alkoi täristä ja perheellä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin paeta läheiseen kirkkoon.

Perheen omaisuus hävisi; kaikki mitä jäi jäljelle, oli muutamat lattialaudat.

Taifuunin riehuessa talo alkoi hajota ja perustukset sortuivat. Perheen omaisuus hävisi; kaikki mitä jäi jäljelle, oli muutamat lattialaudat. Perhe ei menettänyt ainoastaan kotiaan ja omaisuuttaan, vaan myös heidän tulonlähteensä. Robert oli kookosviljelijä, mutta enemmistö kookospuista hävisi taifuunissa ja hänen elinkeinonsa oli mennyttä. Tämän seurauksena hänen vaimonsa Jennibethin on täytynyt jättää perhe ja mennä työhön pääkaupunki Manilaan.

Kun taifuuni oli mennyt ohi, perhe palasi kotiinsa. Robert yritti rakentaa joitakin uusia seiniä kookoksen lehdistä ja pressuista, joita he olivat saaneet paikallisilta viranomaisilta. Suoja pysyi pystyssä, mutta se ei tuntunut tarpeeksi turvalliselta perheelle.

Tammikun alussa Robert sai ShelterKitin ShelterBoxilta. Kitissä oli aaltopeltiä ja valikoima kunnon työkaluja. Tämä mahdollisti sen, että perhe pystyi aloittamaan kotinsa uudelleen rakentamisen.

Perheen kodin uudelleen rakentaminen auttoi meitä saamaan elämämme takaisin jollakinlailla normaaliksi

Robert sanoo: "Tämän Kitin saaminen on meille elintärkeää. Minä olen menettänyt elantoni ja tuloni, joten ilman tätä apua en olisi pystynyt rakentamaan perheemme kotia uudelleen."

Kitin materiaalien avulla Robert pystyi aloittamaan vahvemman ja joustavamman talon rakentamisen kuin edellinen talo oli ollut. He pystyivät vahvistamaan perustuksia ja rakentamaan tukevamman katon.

Robert kertoo vielä: "Perheen kodin uudelleen rakentaminen auttoi meitä saamaan elämämme takaisin jollakinlailla normaaliksi. Taifuunin jälkeen lapset olivat kipeinä, mutta nyt meillä on jälleen kunnon koti ja lapset ovat taas koulussa."

Teidän tukenne avulla toimitimme 900 ShelterKittiä, mitkä auttoivat perheitä rakentamaan kotinsa uudelleen.


Lähettäjä
16.03.2016
Viimeksi muokattu
16.03.2016

RSS News from UK