Olet tässä:

Etusivu > Avustuskohteissa nyt > 4.3.2015 Hirmumyrsky Winstonin jäljiltä Fidzillä tarvitaan epätoivoisesti apua ja suojia

Tilanne maailmalla - klikkaa uutisen otsikkoa ja lue lisää

11.03.2016

4.3.2015 Hirmumyrsky Winstonin jäljiltä Fidzillä tarvitaan epätoivoisesti apua ja suojia

4.3.2015 Hirmumyrsky Winstonin jäljiltä Fidzillä tarvitaan epätoivoisesti apua ja suojia
ShelterBoxin avustustiimit työskentelevät eripuolilla Fidzin saarta toimittaakseen hätäapusuojia perheille hirmumyrsky Winstonin jälkeisessä tuhossa.

Myrsky iski Fidzille 20.2.2016 tuoden mukanaan rankkasateita, yli 320 km/h tuulia ja yli 12 metrin aaltoja maan 330 saarelle. Myrsky tuhosi liki 90 % rakennuksista ja jätti n. 120.000 ihmistä ilman suojaa.

Makogain saarella kyläläiset pukivat pelastusliivit päälleen ja yrittivät hakea suojaa kodeistaan tuulen nopeuden vain kasvaessa. Kun talot alkoivat hajota, opettaja Sakaraia Balebuca ja hänen perheensä päättivät piiloutua heidän korotetun tiililattiansa alle.

Kun Sakaria siirtyi kaivautuakseen talon alle, yksi seinistä sortui hänen päälleen. Ilman pelastusliiviä Sakaria olisi murskaantunut. Lisää ihmisiä kerääntyi heidän lattiansa alle ja lopulta yli 40 kyläläistä mukaan lukien lapsia ja äitiä pienten vauvojensa kanssa. Kun ShelterBoxin avustustiimi saapui, he löysivät koko kylän pakkautuneena neljään jäljelle jääneeseen rakennukseen.

 

Fidzi

KUVA: ShelterBoxin avustustiimi toimittaa apua Makogaihin Fijian saarella

Onneksi Fidzillä oli avustustarvikkeita jo valmiiksi varastoituna ja lisäksi Uuden Seelannin ja Australian avustuksella avustustiimiläisemme ovat jo voineet toimittaa telttoja ja ShelterBoxeja kuudelle etäämmälle saarelle, kuten Makogai. Jotta olemme päässeet näille saarille, olemme ryhtyneet yhteistyöhön Sea Mercyn kanssa; avustusjärjestö, joka käyttää luksusjahtien verkostoa toimittaakseen apua ja lääketieteellistä osaamista Eteläisen Tyynenmeren alueella.

Lisää apua on matkalla sisältäen mm. 2.000 aurinkolamppua, mitkä antavat valoa ja turvaa yhteisöille ilman sähköä, mutta se ei ole tarpeeksi. Fidzillä on monia pieniä saaria, jotka ovat niin etäällä, että he eivät ole vielä saaneet apua. Tarvitsemme teidän tukeanne voidaksemme lähettää toiset 2.000 ShelterBoxia näille saarille.

Autetaan Fidzin asukkaita tänään! Näin voit auttaa.


Lähettäjä
11.03.2016

RSS News from UK