Olet tässä:

Etusivu > Avustuskohteissa nyt > 15.2.2016 Nopeaa reagointia kriisiin kriisin sisällä

Tilanne maailmalla - klikkaa uutisen otsikkoa ja lue lisää

15.02.2016

15.2.2016 Nopeaa reagointia kriisiin kriisin sisällä

15.2.2016 Nopeaa reagointia kriisiin kriisin sisällä
Telttoja ja avustuspaketteja on matkalla Turkista Aleppon ja Syyrian leireille

Maailman neuvotellessa sotatoimien lopettamisesta Syyriassa, avustusjärjestöt kuten ShelterBox mobilisoituvat viemään apua Turkista pakolaisleireille ja Aleppon kaupunkiin. ShelterBox on järjestänyt 750 teltan ja 2.000 avustuspaketin toimittamisen perheille, jotka ovat jättäneet Aleppon rauniot taakseen ja jääneet jumiin Turkin rajalle.

Avustustiimimme on työskennellyt viime viikon Gaziantepin kaupungissa Turkissa ja on nyt varmistanut kumppanuussopimuksia kolleega-avustusjärjestöjen kanssa avun hankkimiseksi Turkista ja toimittamiseksi ihmisille, jotka pakenevat Aleppon alueen taisteluita ja pommituksia.

Pitkäaikainen kumppanimme Hand in Hand for Syria toimittaa 750 suurta YK:n spesifikaatioiden mukaista telttaa; 500 Idlebin alueen ja 250 Aleppon alueen pakolaisille. Erikseen on sovittu 2.000 avutuspaketin hankkimisesta paikallisesti Turkista. Paketit sisältävät peittoja, patjoja ja vedenpitäviä pressuja ja ne toimittaa Aleppoon avustuskumppanimme ReliefAid.

ShelterBoxin operaatiokoordinaattori Sam Hewett on johtanut järjestelyjä Turkissa. Sam kertoo: "Tämä on epätoivoinen humanitaarinen kriisi ja avustusjärjestöt toimivat nopeasti tavoittaakseen juuri leireille saapuneet ja tukevat myös ihmisiä Aleppon kaupungissa, jos sen n. 300.000 asukasta jäävät täysin eristyksiin kiemurtelevan etulinjan taakse."

Olemme ShelterBoxilla tyytyväisiä, kun meillä on pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita tällä alueella. Nämä kumppanuudet ovat olleet tarpeen näinä muutamina intensiivisinä käytännön suunnittelun ja paikallisen materiaalihankinnan päivinä.

Tämä avustusketju alkaa anteliaista lahjoittajistamme jatkuen läpi hyvin harjoitellun avustustoimiintamme päättyen kokeneisiin yhteistyökumppaneihimme, jotka toimittavat lämpöä ja suojaa avun tarpeessa oleville perheille. Haluan kiitää jokaista avustusketjumme lenkkiä, että olemme voineet reagoida avuntarpeeseen näin nopeasti. Haluan myös vakuuttaa kaikille, että ShelterBox jatkaa eri avuntoimitustapojen etsimistä perheille, joita on kohdannut yksi maailman pahimmista konflikteista."

YK:n arvioiden mukaan puolet Syyrian 22 miljoonasta asukkaasta ennen sotaa on nyt paennut kodeistaan. 11 miljoonaa pakolaista on saman verran kuin Kreikan, Portugalin tai Belgian asukasluku. UNICEFin mukaan arviolta 2 miljoonaa lasta on jäänyt loukkuun sotilaallisen piirityksen taakse avustusjärjestöjen ulottumattomiin.

Torstaina Saksassa saatiin suurvaltojen kesken sopimus pyrkiä lakkauttamaan vihollisuudet viikon sisällä ja sallia avustusjärjestöjen pääsy alueelle. Mutta kumpikaan osapuoli - Syyrian hallitus tai oppositiojoukot eivät olleet mukana. YK:n uusi työryhmä perustettiin perjantaina Genevessä koordinoimaan avustustoimituksia.

KUVA: ReliefAidLähettäjä
15.02.2016
Viimeksi muokattu
15.02.2016

RSS News from UK