Olet tässä:

Etusivu > Avustuskohteissa nyt > 10.2.2016 Loukussa Turkin rajalla

Tilanne maailmalla - klikkaa uutisen otsikkoa ja lue lisää

10.02.2016

10.2.2016 Loukussa Turkin rajalla

10.2.2016 Loukussa Turkin rajalla
Tuhannet syyrialaiset perheet ovat jääneet jumiin Turkin rajalle, kun he yrittävät paeta taisteluita. Monilla on pieniä lapsia mukanaan eikä mitään millä suojaa luonnonvoimiltakaan.

Viime päivinä yli 70.000 ihmistä on paennut Alepposta, Syyrian toiseksi suurimmasta kaupungista, kun hallituksen joukot työntyvät eteenpäin kohti Pohjois-Syyriaa. Hallituksen maajoukkoja tuetaan ilmaiskuilla eikä missään ole enää turvallista ja vain harva rakennus on enää vahingoittumaton.

Turvaan ei ole mitään selkeää reittiä, sillä Turkin rajanylityspaikka Bab al Salamissa on suljettu. Perheet ovat jääneet armeijan ja suljetun rajan välille eikä heillä ole muuta mahdollisuutta kuin nukkua ulkona jopa -5 asteen pakkasessa.

Olemme päättäeet toimittaa lämpöä ja suojaa näille perheille. ShelterBoxin avustustiimi on parhaillaan Turkissa Gaziantepin kaupungissa selvittämässä, miten voimme parhaiten auttaa heitä.

ShelterBoxin operaatiokoordinaattori Sam Hewett sanoo: "Nämä ihmiset ovat kärsineet tarpeeksi. He ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan sodan vuoksi. He ansaitsevat kaikki ponnistelumme tarjota heille suojaa, ruokaa, terveydenhoitoa ja turvaa."

Tiimimme työskentelee pitkäaikaisen kumppanimme Hand in Hand for Syria kanssa toimittaakseen elintärkeää apua. Ennen tukevien ja kestävien telttojen saapumista avustustiimi toimittaa hätäapupaketteja jaettavaksi perheille. Paketit sisältävät peittoja, makuualustoja ja pressuja, jotka suojaavat ihmisiä pakkaselta.

Siitä, kun Syyrian sisällissota alkoi 2011, noin 4,6 miljoonaa ihmistä on paennut ja noin 13,5 miljoonan ihmisen sanotaan olevan humanitaarisen avun tarpeessa maan sisällä. Enemmistö ihmisistä on paennut naapurimaihin Turkkiin, Jordaniaan, Libanoniin ja Irakiin. Libanoissa neljännes asukkaista on nyt Syyrian pakolaisia.

ShelterBox on tukenut Syyrian pakolaisia sekä maan sisällä että muualla vuodesta 2012 lähtien. Yhteistyössä monien eri kumppanien kanssa olemme toimittaneet monenlaisia tarvikkeita teltoista ShelterKitteihin, paksuista peitoista lasten talvivaatteisiin. Viime vuosina olemme auttaneet perheitä Irakin pakolaisleireillä ja toimittaneet tilapäistä suojaa Kreikkaan saapuville perheille.

Noin 80 €:n lahjoituksella voimme hankkia hätäapupaketteja, jotka sisältävät peittoja, makuualustoja ja pressuja. Lahjoittamalla nyt, voit estää, etteivät sodan uuvuttamat perheet enää nuku öitään pakkasessa ilman suojaa.


Lähettäjä
10.02.2016
Viimeksi muokattu
10.02.2016

RSS News from UK